Francia narancsos palacsinta recept
60 perc
A Francia narancsos palacsinta hozzávalói:
20 dkg liszt
4,5 dl tej
2 kicsi tojás
5 dkg vaj vagy Margarin
csipetnyi só
2 narancs frissen kipréselt leve
kevés porcukor.
A Francia narancsos palacsinta elkészítési módja:
A tojássárgákat kikeverem a sóval és kevés tejjel, majd apránként hozzákeverem a lisztet és a többi tejet. Ha a massza már teljesen sima, akkor keverem hozzá az olvasztott, de már nem forró vajat, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A masszából vajazott palacsintasütõben apró palacsintákat sütök mindkét oldalán. Ez a palacsinta pehelykönnyû, ám a megszokottnál kicsit vastagabb. A kisült palacsintákat a friss narancslével megöntözöm, félbehajtom és kevés porcukorral megszórva kínálom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:46
A francia narancsos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.