Boros narancskrém torta recept


1 sárga
kerek piskótalap (lehet készen vásárolt is)
3 db nagyobb narancs
3 egész tojás
15 dkg porcukor
1 dl édes fehérbor
15 dkg vaj vagy margarin
2 dl tejszín
csipetnyi só
1 teáskanál liszt.
A Boros narancskrém torta elkészítési módja:
Egy narancs héját lereszelem, de ügyelek arra, hogy csak a sárga része kerüljön bele a tésztába, ellenkezõ esetben keserûvé válhat. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a bort, majd egészen kis lángon, gyakori kevergetés mellett sûrûre fõzöm. Ezután a vajat is hozzáadva, hagyom kihûlni. Habosra keverem, és hozzáadom 2 narancs kis kockákra vágott húsát. A piskótát három lapba vágom és a lapokat megkenem a narancsos krémmel, majd a felsõt ráborítva, bevonom a keményre vert tejszínhabbal. A harmadik narancsot karikákra vágom és szépen kirakom vele a torta tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 18:14
A boros narancskrém torta elkészítési módja és hozzávalói.