Pikáns nyúlcomb recept
60 perc
A Pikáns nyúlcomb hozzávalói:
4 nyúlcomb
10 dkg füstölt szalonna
1 citrom
1 fiola kapribogyó
4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
2 dl tejföl
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítõ)
só és õrölt fehér bors ízlés szerint
A Pikáns nyúlcomb elkészítési módja:
A füstölt szalonnát apróra vágom és zsírját kiolvasztom. Üvegesre fonnyasztom rajta a megtisztított és apróra metélt fokhagymát, majd a nyúlcombokat egyenként átsütöm rajta mindkét oldalán. Felöntöm 3 dl vízzel, és megsózom, megborsozom. Hozzáteszem a megmosott, kicsumázott és apró kockákra vágott zöldpaprikát, és fedõ alatt puhára párolom. Ezután a combokat a lábasból kiveszem és melegen tartom. A visszamaradt levet besûrítem a burgonyaliszttel simára kevert tejföllel, hozzáteszem a kapribogyó leszûrt levét, a citromlevet, a félbevágott kapribogyószemeket, és a mártást állandó keverés közben felforralom. Beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet, és a combokat a mártásba visszatéve, még egyszer felforralom. Burgonyalángost vagy burgonyagombócokat kínálok hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 17:54
A pikáns nyúlcomb elkészítési módja és hozzávalói.