Tejfölös nyúlcomb recept
A Tejfölös nyúlcomb hozzávalói:Hozzávalók:
4 db házi nyúlcomb
100 g füstölt szalonna
50 g fokhagyma
100 g vöröshagyma
2 dl tejfel
ízlés szerint:
só
bors
50 g füstölt sajt
30 g zsemle morzsa
1 db alma
1 dl olaj
50 g liszt.
A Tejfölös nyúlcomb elkészítési módja:
Elkészítés: A nyúlcombokról éles, hegyes késsel eltávolítjuk a kékes hártyát. Füstölt szalonnával megtűzdeljük. Célszerű a szalonnát lehűteni, és olyan vastagságú csíkokra felvágni, hogy a spékelőtűbe elférjen. Így tűzdelésnél nem szakad be a szalonna. A spékelést mindig a rostokkal párhuzamosan végezzük. A fokhagymát a kis hegyes késsel felszúrt kis nyílásokba tegyük. A megtűzdelt nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk lisztbe mártjuk és kevés forró zsiradékban szép piros kérgesre sütjük. Egy kis tepsibe vagy jénaiba elterítjük az esetleg megmaradt szalonnát, a karikára vágott almát és a vastagra szeletelt vöröshagymát. Erre kerül az elősütött nyúlcomb. Metélt füstölt sajttal megszórjuk, majd sűrű tejfellel bevonjuk. Zsemlemorzsával meghintjük, és sütőben ropogós, pirosra sütjük. Így tepsisen kerül az asztalra. Házi kenyér a körete. Kis bicskával fogyasztva, kis csupor bor mellett fenséges élményt nyújt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2010. aug. 15. 13:45
A tejfölös nyúlcomb elkészítési módja és hozzávalói.