Vasutas leves recept
30 perc
A Vasutas leves hozzávalói:
4.főre
Hozzávalók: 50 dkg vajbab 25 dkg füstölt szalonna 1 szál füstölt kolbász 25 dkg eperlevél 2 db nagy gerezd fokhagyma 2 dl tejföl
A Vasutas leves elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágni és kisütni,rádobni a karikázott és negyedbe vágott kolbászt,majd az összevágott babot.Kicsit átpirítani sóz,bors,pirospaprika, felönteni bő vízzel.Bele az összezúzott fokhagymát és ha megfőtt a bab az eperlevelet.Kiveszek a leves levéből kb.1dl és kikeverni a tejföllel majd a levesbe önteni és kiforralni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: B.Mari, 2009. nov. 22. 13:22
A vasutas leves elkészítési módja és hozzávalói.