Tökropogós recept


1 db. tök (bele és magja is)
1 db. tojás
2 kk. pirospaprika
2 kk. örőlt fekete bors
liszt
só
olaj(a sütéshez)
A Tökropogós elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk,a belét kiszedjük és félre tesszük.A tököt lereszeljük pl.-ul nokedli szaggatón hozzákeverjük a belét, és a magját is.Hozzá adjuk a tojást,pirospaprikát,borsot és megsózzuk.Annyi lisztet adunk hozzá,hogy olyan legyen mint a csurgatott tészta.Az olajat felhevítjük és evőkanállal az olajba szaggatjuk. Mindkét oldalát ropogósra sütjük. Önmagába is és feltétként pl. tökfőzelékhez is adhatjuk.
Egy db tökből komplett ebédet lehet készíteni 4-5 tagú család részére.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: B.Mari, 2008. aug. 18. 19:57
A tökropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.