Omlett puffancsok recept
40 perc
Az Omlett puffancsok hozzávalói:
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 cs petrezselyem
só, bors, pirospaprika, csipet fahéj, szerecsendió, késhegynyi szódabikarbóna,
10 db tojás
olaj a sütéshez
Az Omlett puffancsok elkészítési módja:
A hozzávalókat apróra vágjuk, hozzákeverjük a felvert tojáshoz. Kicsit állni hagyjuk. Forósitjuk az olajat 4 részes omlettsütőben, és két oldalán sütjük.
Forró legyen az olaj, hogy ne szívja magába, szürőn még lecsepeg a felesleg.
Nagyon jó fokhagymás joghutros uborkasalátával, és pitában. Egyéb vegyes zöldsalátával kitünő.
Szíriában tanultam. Tojásallergiám nem jött ki tőle, talán a zöldségek közömbösítő hatása miatt.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: omjazmin, 2006. szept. 6. 18:06
Az omlett puffancsok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.