Csirkecsontleves recept
80 perc
A Csirkecsontleves hozzávalói:
1-2 csirke összes csontja
bõre (ami a csontozás után marad)
25 dkg vegyes leveszöldség
2 db gomba
1 cikk kelkáposzta
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
10 dkg zöldbab
1 kis fej karfiol
1 csokor petrezselyemzöld
1 db zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
10 szem bors
2 szem szegfûszeg
ízlés szerint só
1 késhegynyi
szerecsendió-virág.
A Csirkecsontleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítom, a zöldpaprikát kicsumázom, a gombát megmosom, száráról a földes részt levágom, a paradicsom héját leszedem, majd az összes hozzávalót vékony szeletekre vágom. Nagy fazékba beleteszem a megmosott, feldarabolt csirkecsontot, az egészben hagyott héjas vöröshagymát, rászórom a fûszereket, majd két liter vízzel felöntöm. Lassan, kis lángon forralom legalább egy órán keresztül, ezután finom szûrõn átszûröm. Az átszûrt lébe beleteszem a zöldséget és puhára fõzöm. Bármilyen levesbetéttel fogyasztható.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 16. 19:39
A csirkecsontleves elkészítési módja és hozzávalói.