Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Citromos orjaleves recept

Citromos orjaleves recept

A Citromos orjaleves hozzávalói:
húsos orjacsont (= a disznó gerinccsontja, karajcsont bőven rajtahagyott hússal)
vegyes leveszöldség
hagyma
fokhagyma

szemes feketebors
babérlevél
petrezselyemzöldje
citrom
tojás
kevés liszt
joghurt


A Citromos orjaleves elkészítési módja:
Az alaposan megmosott húsos csont és a megtisztított, de egészben hagyott leveszöldségeket, a hagymát, fokhagymát, szemes feketeborsot, babérlevelet, sót hideg vízzel tesszük fel főni levesnek. Felforraljuk (le is szedhetjük a habját, de ez nem feltétlen szükséges), majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús könnyen leválik a csontról, ekkor leszűrjük. A leszűrt levet visszatesszük a tűzre, közben joghurtot (2 l leveshez kb. 1 dl-t) kevés liszttel (2 l leveshez kb. 1 púpozott kiskanálnyit) habverővel simára keverünk, majd állandó keverés mellett óvatosan a leveshez keverjük. Felverünk egy egész tojást (2 l leveshez), majd ezt is a leveshez keverjük. Leszedjük a csonttól a húst (nagyon figyeljünk, hogy ne kerüljön bele csontszilánk), felkarikázzuk a sárgarépát, petrezselymet, s beletesszük a levesbe. Egyszer átforraljuk. Hajszálvékony citromkarikákat szelünk, nagyon finomra vágjuk a petrezselyemzöldjét, s mindkettőt tálaláskor a levesbe tesszük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A citromos orjaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook