Friss gombaleves recept
A Friss gombaleves hozzávalói:20 dkg szegfű-,vagy bármilyen másfajta gomba
3 dkg zsir
2 dkg liszt
1 kisebb vöröshagyma
csontlé
1-2 szál sárgarépa
1-2 szál petrezsejemgyökér
zöldpetrezsejem
1 ek tejföl
töröt paprika
4 dkg rizs
só
A Friss gombaleves elkészítési módja:
Legmegfelelöbb e célra a szegfűgomba.A gombát többszöri vizváltással jol megmossuk, aprora vágjuk és hagymás zsiron pároljuk.Kevés paprikával megszorjuk.Ha zsirja lesült,liszttel lehintjük és zöldséges csontlével vagy csak vizzel felengedjük.2 dkg zsiron megfuttatott rizst belefözük, aprora vágott zöldpetrezsejemmel izesitjük és tejfölel tálaljuk.(ami el is maradhat)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: katalin19, 2008. júl. 16. 13:00
A friss gombaleves elkészítési módja és hozzávalói.