Sztambul rózsája recept
A Sztambul rózsája hozzávalói:TÉSZTA:
60 dkg liszt
15 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
késhegynyi szodabikabona
tej
TÖLTELEKHEZ:
10 dkg margarin
25 dkg porcukor
20 dkg darált mák
20 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
mazsola
KRÉM:
1 l tej
3 vaniliás puding
25 dkg margarin
3 vaniliás cukor
20 dkg porcukor
MÁZHOZ:
2 ek kakaó
2 ek cukor
kevés viz
3 dkg margarin
kokusz reszelék.
A Sztambul rózsája elkészítési módja:
A tészta hozzávaloit összedolgozzuk annyi tejjel hogy jol nyujthato tesztat kapjunk. Amikor kész öt egyforma részre osztjuk. Ebből kettő tepszi nagyságura nyujtunk külön-külön megsütjük, és félre teszük. A maradék 3 lapot kinyujtjuk és az alabbi töltelekkel meg kenjük. A margarint porcukorral habosra keverjük. Bele teszük a darált mákot , hozzá adjuk a lisztet , a sütöport a tejet a citrom reszelt héját és izlés szerint mazsolát jol összedolgozzuk . Mután a lapokat megkenjük feltekerjük mint a bejglit. A tepsiben egymás mellé rakjuk a 3 tekercset, egyszerre sütjük , hogy összenöjönek. Amig sül elkészitjük a krémet. A tejböl és a pudingbol krémet fözünk hülni hagyuk. A margarint a vaniliás cukrot és a porcukrot jol összekeverjük és utána a pudingal összekeverjük. Az egyik tészta lap felét megkenjük a krém felével ráhelyezzük a 3 tésztát. Rásimitjuk a megmaradt krémet utána ráteszük a másik lapot. Csokimázzal vonjuk be , kakaóport cukorral és kevés vizel elkeverjük , és lassú tüzön kevergetve sűrűre fözük , mikor kész bele dobjuk a margarint és a tészta tetejére rásimitjuk. A mikor a máz kemény kokusz reszeleket szorunk rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: katalin19, 2008. júl. 15. 17:44
A sztambul rózsája elkészítési módja és hozzávalói.