Üdítős sütemény recept





tészta:6 tojás
5 evőkanál liszt
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
1 dl olaj
fél csomag sütőpor
krém :30 dkg margarin
50 dkg túró
30 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
máz :2 csomag vaniliás pudingpor
7,5dl szénsavas üdítő (narancs, cola)
2 evőkanál kristálycukor
Az Üdítős sütemény elkészítési módja:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral,majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit-a tojás fehérje kivételével-jól kikeverjük és csak ekkor forgatjuk bele a fehérjéből keményre felvert habot. Vajazott lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Sütés után hagyjuk kihülni. A KRÉMHEZ a margarint a porcukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és összedolgozzuk. Rákenjük a kihült tésztára. A MÁZHOZ a pudingport elkeverjük az üdítővel és a cukorral. Lassan főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk kihülni, majd a krémre öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Ha megdermedt, szeleteljük.
A sütőt jól felmelegítjük és a tésztát 180 c fokon ( légkeveréses sütőben 160 c fokon) megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, 10 perc után lejjebb vesszük.
NAGYON FINOM!!!!!!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ila, 2007. jan. 4. 22:36
Az Üdítős sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.