Finom pogácsa recept


1 kg liszt
50 dkg Ráma margarin
2 kisdoboz tejföl
4 tojássárgája
1 cs. élesztő
1 evőkanél só
2 kávéskanál cukor
A Finom pogácsa elkészítési módja:
A lisztet és a margarint összedolgozom, beleteszem a sót és a cukrot. A 2 tejfölt a 4 tojássárgájával habosra kikeverem, bele morzsolom az élesztőt, majd az egészet jól összegyúrom, és éjszakára, de legalább 5 órára a hűtőbe teszem. Kinyújtom, megkenem a felvert tojásfehérjével, reszelt sajtot szórok rá és a szokásos módon megsütöm.
Lehet ugy is, hogy a fele liszt valamilyen barnaliszt legyen, akkor is finom lessz.
Sajtot nem muszály tenni rá.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ila, 2007. jan. 31. 14:55
A finom pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.