Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Padlizsán párizsiasan recept

Padlizsán párizsiasan recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória sok
Zsírtartalom alig
Szénhidráttartalom kevés

A Padlizsán párizsiasan hozzávalói:
3 padlizsán
40 dkg darált sertéshús
10 dkg vöröshagyma
15 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
4 dl tej
3 tojás
1 dkg cukor
őrölt bors

2 dl olaj a sütéshez


A Padlizsán párizsiasan elkészítési módja:
A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, sóval,borssal,zúzott fokhagymával ízesítjük, és állandóan kevergetve megpirítjuk. A tej feléből,1 tojásból,a lisztből csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk. A meghámozott padlizsánokat szeletekre vágjuk,megsózzuk,a palacsintatésztába mártjuk, és bő forró olajban megsütjük. A szeletekből egy tűzálló tál aljára egy sort rakunk. Erre a hús felét, majd a padlizsánszeleteket tesszük. A rétegzést megismételjük úgy, hogy a tetejére padlizsán kerüljön. Végül a maradék tejben elkeverjük a tojásokat, megsózzuk és a rakottas tetejére öntjük. Forró sütőben megsütjük, kiborítjuk az edényből és forrón tálaljuk.

Finom, egészséges és gyors.
JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!!!!!!


Kategória: Egytálételek receptjei


A padlizsán párizsiasan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook