Padlizsán párizsiasan recept
60 perc
sok
alig
kevés
A Padlizsán párizsiasan hozzávalói:
3 padlizsán
40 dkg darált sertéshús
10 dkg vöröshagyma
15 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
4 dl tej
3 tojás
1 dkg cukor
őrölt bors
só
2 dl olaj a sütéshez
A Padlizsán párizsiasan elkészítési módja:
A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, sóval,borssal,zúzott fokhagymával ízesítjük, és állandóan kevergetve megpirítjuk. A tej feléből,1 tojásból,a lisztből csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk. A meghámozott padlizsánokat szeletekre vágjuk,megsózzuk,a palacsintatésztába mártjuk, és bő forró olajban megsütjük. A szeletekből egy tűzálló tál aljára egy sort rakunk. Erre a hús felét, majd a padlizsánszeleteket tesszük. A rétegzést megismételjük úgy, hogy a tetejére padlizsán kerüljön. Végül a maradék tejben elkeverjük a tojásokat, megsózzuk és a rakottas tetejére öntjük. Forró sütőben megsütjük, kiborítjuk az edényből és forrón tálaljuk.
Finom, egészséges és gyors.
JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!!!!!!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ila, 2007. jan. 18. 10:38
A padlizsán párizsiasan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.