Török fasírt recept
A Török fasírt hozzávalói:4 főre:
* 250 g darált marhahús
* 250 g darált sertéshús
* 2 fej vöröshagyma
* 2 tojás
* 1 gerezd fokhagyma
* őrölt fahéj
* őrölt gyömbér
* őrölt római kömény
* só, bors
* cayenne bors
sütéshez:
* vaj/ olaj
A Török fasírt elkészítési módja:
1. A hagymát finomra vágjuk, néhány percre forró vízbe tesszük, leszűrjük. 2. A darált húsokkal eldolgozzuk a hagymát, a tojást és az összezúzott fokhagymát. 3. Majd ízesítjük fahéjjal, borssal, gyömbérrel, római köménnyel, sóval és cayenne borssal. A keverék legyen erősen fűszeres. 4. Kézzel gombócokat formálunk, 1-2 evőkanál forró vajban (vagy olajban) minden oldalát 10-15 perc alatt kisütjük.
Érdemes kipróbálni! A gyerekek egyszerűen imádják! :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: a93705436b, 2010. okt. 25. 11:26
A török fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.