Körtés pite túróval, karamellel recept
A Körtés pite túróval, karamellel hozzávalói:A tésztához:
* 15 dkg hideg vaj
* 6 dkg porcukor
* 30 dkg liszt
* 1 tojás
A töltelékhez:
* 40 g keményítő
* 3 dl tej
* ízlés szerint cukor - recept szerint 8 dkg
* 25 dkg tehéntúró
* 4 db körte
* 10 dkg lekvár
A tetejére:
* 5 ek méz
* 1 dl víz
A Körtés pite túróval, karamellel elkészítési módja:
1. Az étkezési keményítőhöz apránként hozzáadjuk a tejet és a cukrot, csomómentesen elkeverjük, és pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. 2. A tészta hozzávalóiból homogén masszát gyúrunk (egész könnyen megy, szépen összeáll és nem ragad le nyújtáskor sem). Folpackba csomagolva fél órán át hűtjük. 3. Amikor a puding langyosra hűlt, alaposan kikeverjük a túróval. 4. A tésztát kinyújtjuk és a pitetálat/fém gyümölcstortaformát kibéleljük vele, a túllógó részeket levágjuk. 5. A tésztára halmozzuk a túrókrémet, majd megkenjük lekvárral és a tetején csinosan elrendezzük a körtecikkeket (meghámozni nem kell.) Tipp: a körtét ne szeleteljük fel előre, mert bebarnul, csak akkor, amikor már a többivel kész vagyunk. 6. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. 7. Közben elkészítjük a karamellt: a mézet lábosban karamellizálljuk, olyan színűre, mint a Dobos tortán a cukor, majd meleg vízzel felöntjük. Tipp: a lábost a tűzről vonjuk le és ne álljunk közel hozzá, mert felcsap a gőz, vagy mi:) Ezután visszaforraljuk kb. méz sűrűségűre. 8. A megsült torta tetejére csorgatjuk a karamellt. 9. Langyosan-hidegen szeleteljük. sütési hőfok: 180 °C sütési mód: alul-felül sütés
:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a93705436b, 2010. okt. 30. 11:23
A körtés pite túróval, karamellel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.