Karamellás gesztenyetorta recept
A Karamellás gesztenyetorta hozzávalói:A tésztához:
* 20 dkg Albert keksz
* 12 dkg puha vaj
* 3 ek cukrozatlan kakaópor
* 1 ek cukor
* 4 ek víz
A krémhez:
* 10 dkg cukor
* 1 dl forró víz
* 25 dkg mascarpone
* 25 dkg gesztenyemassza
A mázhoz:
* 3 dl Hulala
* 2 dkg olvadt vaj
* 10 dkg 75%-os étcsokoládé
A Karamellás gesztenyetorta elkészítési módja:
1. Késes betétű robotgéppel apróra daráljuk a kekszet. 2. Folpackot terítünk egy 24 cm átmérőjű pitetálba. 3. A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk egy keverőtálban, majd jó erősen a piteformába nyomkodjuk, a szélein peremet kialakítva. Míg a krémet elkészítjük, 10-15 percre betesszük a fagyasztóba dermeszteni. 4. A krémhez a cukrot megolvasztjuk, majd a forró vízzel sziruppá főzzük és lehűtjük. 5. A mascarponét keverőtálba kanalazzuk, hozzácsurgatjuk a szirupot és robotgéppel lassú fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát is és további lassú keveréssel sima állagúra dolgozzuk. 6. Kivesszük a fagyasztóból a tésztát és ráöntjük a krémet. 7. A mázhoz mikróban felforrósítjuk a Hulalát, beletördeljük az étcsokit, hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük. Mikor a csokoládé teljesen elolvadt, óvatosan a torta tetejére kenjük. 8. Egy éjszakán át hűtőben tartjuk. 9. Tálalás előtt pár másodpercre forró vízbe tesszük a pitetálat, így a folpack kilógó részeinél megfogva könnyen ki tudjuk egyben emelni, lehúzni a folpackot és tálaló tányérra tenni.
Az eredeti recept nem adta meg a piteforma méretét. Én 24 centiset használtam, melybe a tészta mennyisége pont passzolt. A töltelék viszont túlért volna a tészta peremén, így azt nem öntöttem rá mindet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a93705436b, 2010. nov. 1. 21:00
A karamellás gesztenyetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.