Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamellás gesztenyetorta recept

Karamellás gesztenyetorta recept

A Karamellás gesztenyetorta hozzávalói:
A tésztához:

* 20 dkg Albert keksz
* 12 dkg puha vaj
* 3 ek cukrozatlan kakaópor
* 1 ek cukor
* 4 ek víz

A krémhez:

* 10 dkg cukor
* 1 dl forró víz
* 25 dkg mascarpone
* 25 dkg gesztenyemassza

A mázhoz:

* 3 dl Hulala
* 2 dkg olvadt vaj
* 10 dkg 75%-os étcsokoládé


A Karamellás gesztenyetorta elkészítési módja:
1. Késes betétű robotgéppel apróra daráljuk a kekszet. 2. Folpackot terítünk egy 24 cm átmérőjű pitetálba. 3. A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk egy keverőtálban, majd jó erősen a piteformába nyomkodjuk, a szélein peremet kialakítva. Míg a krémet elkészítjük, 10-15 percre betesszük a fagyasztóba dermeszteni. 4. A krémhez a cukrot megolvasztjuk, majd a forró vízzel sziruppá főzzük és lehűtjük. 5. A mascarponét keverőtálba kanalazzuk, hozzácsurgatjuk a szirupot és robotgéppel lassú fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát is és további lassú keveréssel sima állagúra dolgozzuk. 6. Kivesszük a fagyasztóból a tésztát és ráöntjük a krémet. 7. A mázhoz mikróban felforrósítjuk a Hulalát, beletördeljük az étcsokit, hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük. Mikor a csokoládé teljesen elolvadt, óvatosan a torta tetejére kenjük. 8. Egy éjszakán át hűtőben tartjuk. 9. Tálalás előtt pár másodpercre forró vízbe tesszük a pitetálat, így a folpack kilógó részeinél megfogva könnyen ki tudjuk egyben emelni, lehúzni a folpackot és tálaló tányérra tenni.

Az eredeti recept nem adta meg a piteforma méretét. Én 24 centiset használtam, melybe a tészta mennyisége pont passzolt. A töltelék viszont túlért volna a tészta peremén, így azt nem öntöttem rá mindet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamellás gesztenyetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook