Gesztenyés tekercs recept
A Gesztenyés tekercs hozzávalói:A tésztához:
4 db tojás,
10 evőkanál hideg víz,
10 dkg kristálycukor,
10 dkg finomliszt,
5 dkg porcukor.
A krémhez:
50 dkg gesztenyemassza,
10 dkg édes vagy natur vajkrém,
1 rum aroma.
A mázhoz:
20 dkg kristálycukor,
6 dkg cukrozatlan kakaópor,
6 evőkanál víz,
8 dkg vaj.
A Gesztenyés tekercs elkészítési módja:
A tojások sárgáját a vízzel habosra verjük, majd a kristálycukorral addig keverjük tovább, míg kissé kifehéredik, és jó sűrű lesz. A lisztet beleszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal kézzel az előzőekbe forgatjuk. Végül sütőpapírral bélelt gáztepsibe (36 x 35 cm-es) simítjuk. Előmelegített sütőben, (közepes lánggal 180 fok), 15 perc alatt sütöm. Azon melegében feltekerjük, folpack fóliával, vagy nedves konyharuhával betakarjuk, hogy ne száradjon ki, így hagyjuk kihűlni. A felengedett gesztenyét a vajkrémmel, és a rum aromával habosra keverjük. A piskótát kihengergetjük, a gesztenyés krémmel megkenjük, újra föltekerjük és a hűtőszekrénybe tesszük. A mázhoz valókat gőz felett 1-2 percig főzzük, kissé hűlni hagyjuk. A kész tekercset a csokoládés mázzal bekenjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jan. 9. 16:50
A gesztenyés tekercs elkészítési módja és hozzávalói.