Sárgabarackos mandulás pite recept
70 perc
A Sárgabarackos mandulás pite hozzávalói:
A tésztához:
Rama sütőmargarin: 25 dkg
finomliszt: 25 dkg (a fele Graham-liszt is lehet)
rum: 2-3 evőkanál
tojás: 6 darab
vaníliás cukor: 2 csomag
kristálycukor: 25 dkg
mandula: 40 szem
sárgabarack: 20 szem (kb. 1,2 kg)
A tepsi kikenéséhez:
Rama sütőmargarin: 2 dkg
finomliszt
A tetejére:
porcukor
A Sárgabarackos mandulás pite elkészítési módja:
A barackokat néhány pillanatra forrásban lévő vízbe rakjuk, szűrőlapáttal kiemeljük, majd vékony héjukat lehúzzuk. Ezután a gyümölcsöt félbevágjuk, közben magját kiemeljük. A mag helyére 2-2 szem mandulát rakunk, és a barackot újra összeillesztjük. A margarint először magában, majd a cukor kétharmadával, meg a vaníliás cukorral keverjük habosra. A tojások sárgáját egyesével, azután a rumot kanalanként beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. A liszt egyharmadát a margarinos masszára szitáljuk, a tojáshab egyharmadát rátesszük, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A többi lisztet és habot még két részletben, ugyanígy adjuk hozzá. A masszát egy kb. 35x25 centis, margarinnal kikent, belisztezett tepsibe simítjuk. A töltött barackokat rárakjuk, sőt egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, úgy vágjuk szeletekre, hogy mindegyik közepére egy töltött barack jusson.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: maja_0324, 2008. jan. 17. 10:48
A sárgabarackos mandulás pite elkészítési módja és hozzávalói.