Kókuszdió recept


A külsejéhez:
rum: 2 evőkanál
keserű kakaópor: 5 dkg
tojás: 1 db
darált dió: 30 dkg
barna cukor: 20 dkg
A belsejéhez:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
kókuszreszelék: 10 dkg
porcukor: 10 dkg
A forgatáshoz:
kókuszreszelék: 6-8 dkg
A díszítéshez:
fél dióbél: 15 szem
A Kókuszdió elkészítési módja:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: maja_0324, 2007. dec. 6. 13:34
A kókuszdió elkészítési módja és hozzávalói.