Dunahullám recept
60 perc
A Dunahullám hozzávalói:
A tésztához:
Rama sütőmargarin: 37,5 dkg
tej: 2-3 evőkanál
kakaópor: 2 evőkanál
aprított mandula: 1 evőkanál
finomliszt: 25 dkg
sütőpor: 2 teáskanál
kristálycukor: 25 dkg
tojás: 7 db
A sütőlap kikenéséhez:
Rama sütőmargarin
A töltelékhez:
meggykompót: 1 üveg ((kb. 37 dkg))
A tetejére:
Rama sütőmargarin: 15 dkg
porcukor: 4 evőkanál
vaníliás cukor: 1 csomag
kristálycukor: 4 evőkanál
tej: 0,5 liter
vanília ízű pudingpor: 1 csomag
A bevonathoz:
étolaj: 2 kávéskanál
tortabevonó: 20 dkg
A Dunahullám elkészítési módja:
A margarint addig keverjük a cukorral, amíg fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a margarinos keverékhez adjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felét aprított mandulával, a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük.A tepsit kikenjük margarinnal, először a világos színű tésztát öntjük bele, majd rárétegezzük a sötét színűt és elsimítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és szétterítjük a felületén. A tésztát előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.A pudingport négy evőkanál tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral és a vaníliáscukorral felfőzzük, a pudingporos tejet hozzáadjuk, még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral felhabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a vaníliapudingot és a krémet a kihűlt tésztára kenjük. A tortabevonót az olajjal vízfürdőben megolvasztjuk és bevonjuk vele a tésztát. A még meg nem dermedt bevonatra egy villával díszítésként hullámokat rajzolunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b9662b68b3, 2008. nov. 30. 09:58
A dunahullám elkészítési módja és hozzávalói.