Karamellás pite recept
60 perc
A Karamellás pite hozzávalói:
A tésztához:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
tej: 8 evőkanál
sütőpor: 1 csomag
kristálycukor: 20 dkg
tojás: 2 db
finomliszt: 50 dkg
A krémhez:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
tej: 0,5 liter
liszt: 3 evőkanál
kristálycukor: 30 dkg
A Karamellás pite elkészítési módja:
A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt 180 °C fokon.Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra vagy egy dekoratív tálra.A kész pitét éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával) és másnap kis kockákra szeleteljük.A krémbe apróra vágott pirított mogyorót vagy mandulát is keverhetünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b9662b68b3, 2008. nov. 26. 20:50
A karamellás pite elkészítési módja és hozzávalói.