Sonkás papucs recept
A Sonkás papucs hozzávalói:a tésztához:
Rama sütőmargarin: 12 dkg
ecet: 1 evőkanál
víz: 2 evőkanál
tojás: 1 db
só: egy kevés
sütőpor: 1 csomag
finomliszt: 30 dkg
a töltelékhez:
főtt tojás: 1 db
parasztsonka vagy sült comb: 20 dkg
tojásfehérje: 1 db
a kenéshez:
tojássárgája: 1 db
tej: egy kevés
A Sonkás papucs elkészítési módja:
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót, a margarint, a tojást, az ecetet, a vizet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük.A sonkát és a tojást apró kockákra vágjuk és összekeverjük a fölvert tojásfehérjével. A tésztát 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle. A korong közepére 1 kiskanálnyi tölteléket teszünk, félbehajtjuk, és a széleit lenyomkodjuk. Szebb lesz, ha a szélét villával nyomjuk össze. A tetejét bekenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával. Kiolajozott sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük 180–200 °C fokon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. aug. 22. 22:22
A sonkás papucs elkészítési módja és hozzávalói.