Sajtfánk recept
A Sajtfánk hozzávalói:Hozzávalók (kb 60 darabhoz)
50 g vaj
500 ml tej
200 g liszt
200 g reszelt sajt
9 g só - ízlés szerint
3 db tojás
A Sajtfánk elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. A vajjal körbevajazzuk az üstöt, majd beletesszük a maradékot, ráöntjük a tejet, a sót, és felforraljuk a keveréket. Ha forr, folyamatos keverés mellett beletesszük a lisztet, és lereszteljük a masszát. Ezután beletesszük a reszelt sajtot, és simára keverjük. Ha megvagyunk, folyamatos keverés mellett a tojást is beletesszük a tésztába, és ezzel teljesen simára keverjük azt. A kész masszát csillagcsöves nyomózsákkal a lepapírozott sütőlemezre kinyomjuk. A lemezt vízzel lefröcsköljük, vagy lepermetezzük. Az előmelegített 180 C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a fánkocskákat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. aug. 21. 22:20
A sajtfánk elkészítési módja és hozzávalói.