Sokszínű gyümölcssaláta recept
A Sokszínű gyümölcssaláta hozzávalói:1 narancs
10 szem szőlő
1 kiwi
5 szem eper
1-2 evőkanál porcukor
1 citrom
tejszínhab
A Sokszínű gyümölcssaláta elkészítési módja:
A narancsról lefejtettem a vastag héjat és -hogy ne legyen semmi utálatos keserűség, csak mézédes élvezet-, egy közepes nagyságú salátástál fölött kivagdostam a gerezdekből a gyümölcshúst. És következett a többi gyümölcs. A megmosott szőlőszemeket félbevágtam, a kiwit megpucoltam és feldaraboltam, aztán a megmosott, kicsumázott epreket vékony szeletekre szeltem és mindezeket hozzászórtam a salátástálba belevagdosott narancsdarabokhoz. A gyümölcsöket összekevertem a porcukorral és rájuk reszeltem a citrom illatos héját. A kopasz citromból kifacsartam kevés levet és teaszűrőn átszűrve hozzácsöpögtettem a gyümölcssalátához. Jót tett neki a hidegben eltöltött éjszaka, a tetejére nyomott tejszínhabról már nem is beszélve.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. aug. 18. 22:12
A sokszínű gyümölcssaláta elkészítési módja és hozzávalói.