Feketeerdei meggytorta recept
90 perc
A Feketeerdei meggytorta hozzávalói:
Csokis piskóta:7 db tojás,14 dkg cukor,18 dkg liszt,fél csomag sütőpor,3 dkg kakaópor
Meggykrém:1 üveg magozott meggybefőtt,2 csomag vaníliás pudinpor,cukor ízlés szerint
Csokis tejszínkrém:3 dl tejszín,másfél csomag tejszínhabfixáló por,2 evőkanál kakaópor,porcukor
Tejszínhab:6 dl tejszín,porcukor,3 csomag habfixálópor
A Feketeerdei meggytorta elkészítési módja:
-Piskóta:Tojásokat kettéválasztjuk,a sárgáját a cukor felével kikeverjük,a fehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral.A sárgáját és fehérjét ÓVATOSAN összekeverjük,majd nagyon óvatosan belekeverjük a lisztet(liszt+sütőpor+kakaópor összekeverjük),kivajazott,lisztezett kerek tortakarikában 30 perc alatt megsütjük. A meggybefőttet levével együtt felforraljuk ízesítjük cukorral ha kell,a pudingport kevés vízzel elkeverjük majd ha forr a meggyünk beleöntjük és lassú tűzön csomómentesre főzzük. A piskótát 3 felé vágjuk,az alsó részre rákenjük a még meleg de nem forró meggykrémet rátesszük a következő lapot és teljesen kihűtjük. Addig elkészítjük a csokis tejszínhabot.3 dl tejszínt kemény habbá verjük,beletesszük a porcukrot ízlés szerint plusz a habfixálót és kakaóport ezt rákenjük a kihűlt tortánkra,majd rátesszük a 3.lapot is. Felverjük a 6 dl tejszínt,bele a porcukrot,habfixálót majd ezzel körbe kenjük a tortánkat és a tetejét habzsákból felfecskendezzük. Tetejét meggyszemekkel és csokiforgáccsal díszítjűk.
A meggykrémnél vigyázzunk ne hütsük ki teljesen mert megköt,hanem még jó melegen de ne fórrón kenjük a lapra.Ezután hűtsük ki teljesen!
Tejszínhabnál a porcukrot,kakaóport és a habfixálót csak akkor keverjük bele amikor már majdnem teljesen kemény a hab.Zselatin nem kell a habba erre tökéletes a habfixáló!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tneksz, 2006. szept. 23. 18:39
A feketeerdei meggytorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.