Csokis-meggyes márványkocka recept
A Csokis-meggyes márványkocka hozzávalói:- A tésztához:
2 db tojás
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor
16 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg margarin
40 dkg meggy v. 1 üveg meggybefőtt (magozott)
2 ek. kakaópor
csipet só
- A krémhez:
4 dl meggy(befőtt)lé
15 dkg cukor
2 cs. puncsízű pudingpor (vanília is jó)
20 dkg vaj
- A csokimázhoz:
4-5 ek. kakaópor
20 dkg porcukor
kb. 6 ek. forró víz
diónyi vaj v. margarin
A Csokis-meggyes márványkocka elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, margarinnal, liszttel, sütőporral, csipet sóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és alaposan összedolgozzuk (robotgéppel). A masszát kétfelé vesszük, az egyik felébe belekeverjük a 2 ek. kakaóport. Vajazott, lisztezett tepsibe váltakozva, össze-vissza halmokat rakunk a kétféle tésztából. Tetejét megszórjuk a meggyel v. leszűrt, lecsöpögtetett meggybefőttel, és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet: A meggylében a cukorral megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a puha, kikevert vajhoz, és jól összedolgozzuk. A krémet a tésztára kenjük, a süteményt lehűtjük, majd a csokimázzal bevonjuk (persze lehet tortabevonó csokit is használni).
Nagyon finom süti! Egyszerűbb megcsinálni, mint leírni. :-) 1 napi állás után még finomabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2009. nov. 16. 11:00
A csokis-meggyes márványkocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.