Citromos-pisztáciás linzer recept
A Citromos-pisztáciás linzer hozzávalói:Kb. 45 db-hoz:
25 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
egy (bio) citrom reszelt héja
1 tojásfehérje
15 dkg vaj
A tetejére:
1/2 citrom leve
porcukor
pisztácia
A Citromos-pisztáciás linzer elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőben legalább 1 órát pihentetjük. Kiszaggatjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 8 percig sütjük. Összekeverünk jó sok porcukrot egy fél citrom levével és ezt a mázat kenjük a sütik tetejére, majd durvára tört pisztáciát szórunk rá (ha sós, előtte kevés vízben ki kell áztatni). 1 napig száradni hagyjuk, majd jól záródó fémdobozba, zsírpapírral rétegezve eltesszük. Sokáig eláll, sőt, kell is neki néhány nap, hogy megpuhuljon, összeérjen. Változat: tehetünk a tésztába 1-2 evőkanál kókuszreszeléket is.
Nagyon finom és mutatós süti.
A fél citromból készített máz sok lesz, akár dupla adag tésztához is elég!
A megmaradt citrommázat le lehet fagyasztani.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2008. dec. 16. 13:37
A citromos-pisztáciás linzer elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.