Meggyes torta recept

A Meggyes torta hozzávalói:
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
100 ml tej
3 tojásfehérje
1 üveg meggy


A Meggyes torta elkészítési módja:
A vajat simára keverjük és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a tejet is és kézi robotgéppel kb. 3 percig verjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk. Egy kivajazott tortaformába (24 cm) öntjük. A meggyel díszítjük. Sütés után a tortát hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral vagy vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Sütési hőmérséklet:
-Elektromos sütő: 170 °C (előmelegítve)
-Légkeveréses sütő: 150 °C (előmelegítve)
-Gáz: 2. fokozat (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 45 perc


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook