Meggyes torta recept

15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
100 ml tej
3 tojásfehérje
1 üveg meggy
A Meggyes torta elkészítési módja:
A vajat simára keverjük és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a tejet is és kézi robotgéppel kb. 3 percig verjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk. Egy kivajazott tortaformába (24 cm) öntjük. A meggyel díszítjük. Sütés után a tortát hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral vagy vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőmérséklet:
-Elektromos sütő: 170 °C (előmelegítve)
-Légkeveréses sütő: 150 °C (előmelegítve)
-Gáz: 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Paige, 2007. jan. 14. 12:22
A meggyes torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.