Málna szelet recept
A Málna szelet hozzávalói:Tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg Rama margarin
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
késhegynyi sütőpor
1/2 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Krémhez:
1 cs vanília ízű pudingpor
2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
2,5 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
1 cs habfixáló por
15 dkg málna
2 teáskanál zselatin
Tetejére:
15 dkg málna
1 cs piros tortazselé por
A Málna szelet elkészítési módja:
A tészta alapanyagait összegyúrom és fél órát hűtőben tartom. Ezután 2-3 mm vastagra nyújtva kikent tepsibe terítem, villával megszurkálom és 180 fokon megsütöm. A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzöm. Ha kihűl, hozzákeverem az áttört málnát, a porcukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabot, végül pedig az 1dl vízben felolvasztott, majd langyosra hűlt zselatint.A kihűlt tésztára kenem a krémet. A sütemény tetejére málnát rakok, amit leöntök tortazselével.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. szept. 10. 11:55
A málna szelet elkészítési módja és hozzávalói.