Sztracsatella sütemény sütés nélkül recept
A Sztracsatella sütemény sütés nélkül hozzávalói:egy 25×39 cm-es tepsihez:
A kekszes alaphoz:
3 csomag (18 dkg-os) kakaós édes keksz
25 dkg sütőmargarin
2 evőkanál tej
A krémhez:
45 dkg natúr joghurt
5 dl habtejszín
2 db narancs leve
30 dkg porcukor
15 dkg csokoládé
6 g zselatin
A Sztracsatella sütemény sütés nélkül elkészítési módja:
A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összedolgozzuk, majd a tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni. A krémhez a joghurtot, a porcukrot és a narancsok levét habosra kikeverjük. A zselatint kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos krémmel összekeverjük. Hűtőbe tesszük dermedni. Amikor megfelelő, jó állaga van a hűtéstől a krémnek, hozzákeverjük a reszelt csokoládét is. A kekszes alapra kenjük, villával cifrázzuk, és reszelt csokival megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. szept. 9. 20:20
A sztracsatella sütemény sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.