Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Zöldséges burgonyasaláta recept

Zöldséges burgonyasaláta recept

A Zöldséges burgonyasaláta hozzávalói:
50 dkg héjas burgonya,
25 dkg zöldbab,
25 dkg tisztított karfiol,
20 dkg jó kemény, apró paradicsom,
2 dl tejföl (vagy joghurt),
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött bors,
2 csokor, friss, zöld kapor,
fél citrom leve, csipet cukor.


A Zöldséges burgonyasaláta elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzöm, a megtisztított zöldségeket pedig külön-külön gőzben (vagy nagyon kevés sós vízben) félpuhára párolom és hagyom kihűlni. A meghámozott főtt burgonyát apró kockákra vágva lehetőleg többrészes salátástál egyik mélyedésébe halmozom, a többi mélyedésbe teszem a párolt zöldségeket és a kis kockákra vágott paradicsomot, külön-külön. (Ha nincs osztott táluk, akkor egy nagyobb pecsenyéstálra, külön-külön halmokba rakják!)


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A zöldséges burgonyasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook