Levendulás rozézselé kékszőlővel recept
A Levendulás rozézselé kékszőlővel hozzávalói:1 üveg (7 dl) rozébor
30 dkg kékszőlő
1 rúd vanília
1 teáskanál szárított levendula vagy 2 evőkanál levendulaszörp
kb. 5 lap zselatin (mindig győződj meg róla, hogy a vásárolt zselatinlap mekkora mennyiségű folyadék megkötésére alkalmas!) vagy porzselatin ehhez a mennyiségű folyadékhoz megfelelően
20 dkg cukor
A Levendulás rozézselé kékszőlővel elkészítési módja:
A bort melegítsük össze egy forralóedényben a vanília kikapart magjaival és a levendulával, forrásig hevítsük, majd a tűzről levéve kb. 15 percig hagyjuk, hogy az illatos fűszerek átjárják a bort. A zselatinlapokat a csomagolásán található leírás szerint áztassuk hideg vízbe, majd facsarjuk ki belőlük a felesleges nedvességet. Közben szűrjük le a bort, és melegítsük fel újra a cukorral együtt. A bor egyharmadát öntsük a kifacsart zselatinlapokra, hogy azok elolvadjanak benne. Ha ez megtörtént, folyamatos kevergetés mellett összekeverhetjük az összes folyadékot. A szőlőket mossuk meg és osszuk el üvegtálkákban vagy poharakban, ezekre öntsük az illatos rozébort. Kb. 3 óra alatt a hűtőben remegősre dermed, isteni nyáresti hűsítő.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. szept. 2. 20:37
A levendulás rozézselé kékszőlővel elkészítési módja és hozzávalói.