Diós csúcs recept
A Diós csúcs hozzávalói:30 dkg cukor
4 dkg kakaó
8 dkg Rama
0,5 dl tej
15 dkg dió
15 dkg darált háztartási keksz
meggy ízlés szerint
A Diós csúcs elkészítési módja:
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Ramával és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk. A gombócokat egyenként egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe nyomkodjuk. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett, magozott meggyet. Ezután kiütjük a formából.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. aug. 31. 19:11
A diós csúcs elkészítési módja és hozzávalói.