Finom hangyaboly recept
A Finom hangyaboly hozzávalói:6 tojás sárgája
25 deka margarin vagy vaj
25 deka porcukor
1/2 deci rum
25 deka liszt
1 cs sütőpor
6 darab tojás fehérje
1 cs tortadara
A tetejére:
10 deka étcsokoládé
pirított mandula pehely
A Finom hangyaboly elkészítési módja:
A tojások sárgáját a cukorral és margarinnal vagy vajjal habosra kikeverem. Majd hozzáadom a rumot lisztes sütőport és a fehérje felvert habját. Óvatosan összekeverem, hozzáöntöm a csokidarát és margarinnal vagy vajjal kikent őzgerincformába teszem. Ebből a mennyiségből 2 darab őzgerinc lesz. 180 fokon megsütöm. Amikor kihűlt csokival leöntöm és pirított mandulaszirommal meghintettem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. aug. 29. 18:06
A finom hangyaboly elkészítési módja és hozzávalói.