Torta citromhabbal recept
A Torta citromhabbal hozzávalói:1/2 l hulala tejszín
3 ek cukor
1 cs habfixáló
1 nagy tejföl
40 dkg babapiskóta/vagy saját készítésű piskóta
1 citrom reszelt héja és leve
tejben feloldva egy csomag vaníliás cukor
tetejére csokidara/tortadara
A Torta citromhabbal elkészítési módja:
A babapiskóták felét a tejbe áztatjuk és egy nagy tál aljába vagy egy tortaformába helyezzük. Ha magunk készítjük a piskótát akkor kis darabokra tördeljük vagy vágjuk, kibéleljük vele a tálat vagy a formát és megöntözzük egy kevés tejjel. A krémhez a cukrot, tejszínt és a habfixálót kemény habbá verjük (ez körülbelül 10perc). Ehhez a kemény habhoz adjuk hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Ennek a krémnek a felét tesszük rá a piskótára, majd még egy sor tejbe áztatott piskóta és a tetejére a maradék krém. A tetejét lehet tortadarával vagy csokireszelékkel, gyümölcsökkel díszíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. aug. 29. 16:18
A torta citromhabbal elkészítési módja és hozzávalói.