Gyorsan készülő mikrós piskóta recept
25 perc
A Gyorsan készülő mikrós piskóta hozzávalói:
Piskótához:
5 ek liszt
4 ek porcukor
3 tojás(fehérje,sárgája egyben,nem kell külön választani)
2 ek olaj
1 ek ecet
fél csomag sütőpor.
Krémhez:
1 csokis puding,25 dkg margarin,25 dkg porcukor,
mogyoró,vagy dió.
Disziteshez:
1 csomag tejszínhab,1,75 dcl tej a tejszínhabhoz.
Hogy ne legyen túl száraz a piskóta:
3 dcl viz+2 ek cukor.
A Gyorsan készülő mikrós piskóta elkészítési módja:
A hozzávalókat beleteszem egy kerek hőálló edénybe(a sorrend mindegy).A tojások fehérjét a sárgájától nem kell szétválasztani. Jól összekavarom,amíg sima nem lesz,és 6 percre beteszem a mikróba,a legmagasabb hőfokozaton.Nem szabad lefedni,mert akkor nem nő meg. Amig a mikróba "sűl",addig egy csokis pudingot megfőzök.Addig a piskóta is elkeszűl.Kiveszem a mikróbol,meg se kell várjam,hogy kihűljön,már így forrón vághatom.2 részre szoktam vágni,2 külön tányérba teszem. Hogy másnap se legyen száraz a piskóta,3 dcl vízbe teszek 2 kanál cukrot(azért nem többet,mert majd a krémbe is teszek).Felforralom,és ezzel a cukros lével átáztatom a piskóta mindkét oldalát,mind a két tányéron.25 dkg margarint,25 dkg porcukrot,pár szem mogyorót,vagy diót belereszelve,összekeverem,hozzáteszem a kihűlt pudingot is,ez lesz a piskóta krémje. 1 zacskó tejszínhabot is elkészítek,hűtőbe teszem. A krémmel megkenem a piskóta egyik oldalát,rá a teszínhab,jöhet rá a következő piskóta a másik tányérbol,ezt is megkenem a krémmel,rá a tejszínhab,és aki szereti tortabevonót,vagy olvasztott csokit tehet a tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: leona78, 2006. dec. 17. 00:55
A gyorsan készülő mikrós piskóta elkészítési módja és hozzávalói.