Narancskrémmel töltött gesztenyerolád recept


3 csomag gesztenyepüre
2 evőkanál liszt
1 dl tej
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 db narancs
Tetejére: csokimáz vagy tortabevonó
A Narancskrémmel töltött gesztenyerolád elkészítési módja:
A narancsok héját lereszelem. Az egyik narancs levét kifacsarom,a másikat lehártyázom,a húsát felaprítom. A narancskrémhez lisztből, tejből, narancsléből besamelt főzök,ha kihűlt,kanalanként belekeverem az előre habossá kevert margarin +cukor+narancshéj krémbe.Ha nem állna össze újból felteszem főzni. Végül belekeverem a narancs húsát is.A gesztenyepürét összekeverem,majd egy folpack-on vizes kézzel kb.30x20 cm nagyságúra nyomkodom. A közepére csíkban elosztom a narancskrémet,és a folpack segítségével a gesztenyét feltekerem. Elkészítem a csokimázt(én tortabevonóval csináltam),megvárom míg megszilárdul a csoki a tetején,aztán óvatosan befóliázom,vigyázva,hogy ne túlságosan érjen a tésztához a folpack. 2 órára hűtőbe teszem,aztán fogyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: leona78, 2007. dec. 24. 22:50
A narancskrémmel töltött gesztenyerolád elkészítési módja és hozzávalói.