Csokis gesztenyerúd recept
20 perc
A Csokis gesztenyerúd hozzávalói:
15 dkg margarin,vagy vaj
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg darált keksz
15 dkg kristálycukor
3 ek rum,vagy rumaroma ízlés szerint
1 cs vaníliáscukor
1 tábla ét tortabevonó
A Csokis gesztenyerúd elkészítési módja:
A margarint habosra keverem a cukorral,hozzáadom a darált kekszet,a gesztenyemasszát,a vaníliás cukrot,és a rumot(vagy a rumaromát). Jól osszedolgozom.Ha túl száraz,kevés tejet adok hozzá. Hosszú rudakat,vagy gombócokat formálok belőle. Ha rudak mellett dontök,akkor 3 cm-es darabokra vágom és formázom. A tortabevonót felolvasztom kis,mély edényben,húsvilla segítségével a rudakat,vagy gombócokat belemártom. Aki szereti,színes cukorba is márthatja.
A csokis gesztenyerúd a kedvenc receptem,ezért is osztom meg veletek.Én a hozzávalókból mindig dupla mennyiséget teszek,mert annnnyira szeretjük.
Hamar és könnyen elkészíthető,nem kell sűtni.Probáljátok ki,megéri!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: leona78, 2006. nov. 11. 13:45
A csokis gesztenyerúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.