Gesztenyés - babapiskótás szelet recept
50 perc
A Gesztenyés - babapiskótás szelet hozzávalói:
Alap: 2 csomag gesztenyemassza, 25 dkg darált keksz, rum vagy rumaroma (ízlés szerint), 15 dkg porcukor --- ezeket kevéske tejjel jól összegyúrjuk! ( nekem 1 dl tej sem kellett hozzá, ezért ajánlatos fokozatosan hozzáadni, nehogy túl lágy legyen )
Krém: 9 dl tej, 3 csomag vaníliás puding, 20 dkg porcukor --- felfőzzük, majd 1 margarint (25 dkg) hozzákeverünk, ha már kihűlt
A Gesztenyés - babapiskótás szelet elkészítési módja:
Összeállítás: • gesztenyés masszát (alap ) egyenletesen a tepsi aljára nyomogatjuk. •krém egyik felét rákenjük •rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész (vigyázzunk, nehogy túlságosan megszívja magát) •krém másik felét is rákenjük •végül a tetejére 2,5-3 dl kemény habbá felvert "Hulala"-t teszünk, és egyenletesen rákenjük, ízlés szerint csokoládét reszelünk rá. A hozzávalók egy 30 * 20 cm-es tepsihez valók. Könnyen és gyorsan elkészíthető sütés nélküli finomság!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 37d41ef3a4, 2010. aug. 2. 14:51
A gesztenyés - babapiskótás szelet elkészítési módja és hozzávalói.