Marcipán készítése házilag recept
A Marcipán készítése házilag hozzávalói:20 dkg mandulabél
4-5 szem keserűmandula
20 dkg porcukor
víz
A Marcipán készítése házilag elkészítési módja:
20 dkg mandulabélhez 4-5 szem keserűmandula és 20 dkg porcukor kell. Vizet forralunk, beledobjuk a mandulát, majd az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult vékony héját lehúzzuk. A megtisztított magokat szétterítjük, 1 napig hagyjuk szikkadni, majd ledaráljuk. A mandulaőrleményt porcelán- vagy rozsdamentes edénybe tesszük, és összedolgozzuk az átszitált porcukor felével. A cukor másik feléből fél dl vízzel szirupot főzünk, és amikor kicsit lehűlt, hozzákeverjük a cukros mandulához. A masszát kézzel egyenletesen simára gyúrjuk. (Hűtőszekrényben, fóliába csomagolva sokáig eltartható.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2010. aug. 2. 14:07
A marcipán készítése házilag elkészítési módja és hozzávalói.