Rokfortos-csirkés spagetti recept
A Rokfortos-csirkés spagetti hozzávalói:1 cs spagetti tészta
10 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna kockázva
pici olaj
1 duci gerezd fokhagyma
0,5 l tej
1 csapott ek liszt
1 doboz tejföl
15 deka márványsajt/rokfort
só
bors
kakukkfű
rozmaring
bazsalikom
oregánó
csirkemell csíkok úgy fél csirkemellből
trappista reszelve
A Rokfortos-csirkés spagetti elkészítési módja:
A bacont megpirítom, ha nagyon húsos, akkor pici olajat adok hozzá. Ha lepirult, kiszedem a szalonnákat, és a zsírjában a zúzott fokhagymát megfuttatom. (éppenhogy csak, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz) Beleteszem a fűszereket is. A lisztet beleszórom, és folyamatosan kevergetem, majd elkezdem a tejet beleönteni (kevergetés). Ha már kezd forrni, belemorzsolom a darabolt márvány sajtot, és addig keverem, amíg be nem sűrűsödik, fel nem olvad. Beleteszem a tejfölt is, és a legvégén a pirított bacon szalonnát és a közben kevés olajban, sóban, borsban megpirított csirkemell csíkokat. A tésztát közben kifőzzük, és ha elkészült, összeforgatjuk, tálalásnál reszelt trappistát, vagy valami egyéb nem erőteljes ízű sajtot szórunk a tetejére. Jó étvágyat! :)
Óvatosan bánjunk a sóval, a bacon és a márványsajt is nagyon sós!
A tésztát ne fűzzük szét, különben az egész egy nagy trutyi lesz! Általában 8 perc a durum tésztánál, nézegessük közben, hogy al dente legyen!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2010. jún. 26. 07:07
A rokfortos-csirkés spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.