Krémes curry, ami nem bántja a csípőt - life network recept
Kalóriaszegény
543 kcal
csirke (mellfilé, kisebb 4-5 cm-es darabok)
0%-os görög joghurt
currypor
rizs
egész fahéj
currylevél
sáfrány
mustármag
currykrém
hagyma
félzsíros kókusztej (vagy e helyett is joghurt)
paradicsomlé
koriander
A Krémes curry, ami nem bántja a csípőt - life network elkészítési módja:
A csirkét egész éjszakára pácoljuk be 0%-os görög joghurtban és curry-ben. Berakjuk a jó meleg sütőbe. Készítünk egy ízes rizsköretet: Rakjunk bele egész fahéjat, currylevelet, egy csipet sáfrányt, és egy nagyon pici mustármagot. Az indiaiak imádják a vajban megforgatott rizst, ami elég zsíros. A mi rizsünk nem lesz tele zsírral, de az íze ugyanolyan marad. Úgy 10 percig főzöm a rizst, majd leveszem, és hagyom, hogy megszívja magát újabb 10 percig. A szósz: currykrém, amit betakarunk aprított hagymával. A csirkét kivesszük a sütőből. Félzsíros kókusztejből és egy kis paradicsomléből adunk a szószhoz. Beletesszük a húst, végül teszünk kevés friss aprított koriandert és görög joghurtot a tetejére.
Extra vékony hatás: kókusztej helyett is joghurtot tegyél bele.
A tévéből loptam a receptet. Még nem készítettem el, de előbb utóbb kipróbálom.
Gyanús, hogy nincs benne só, bors. Szerintem kell, csak összecsapták a szinkront...
De az is lehet, hogy nem.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2010. jún. 13. 16:44
A krémes curry, ami nem bántja a csípőt - life network elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.