Anyu-féle tejfeles krumplifőzelék recept


krumpli
só
bors
babérlevél
víz
tejföl
liszt
snidling
pici ecet
Az Anyu-féle tejfeles krumplifőzelék elkészítési módja:
A karikákra vágott krumplit feltesszük sós vízbe főni, plusz teszünk bele pár babérlevelet. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy épphogy ellepje. Ha már majdnem megfőtt, habarjuk be (tejföl + liszt, és egy kicsi vízzel, hogy csomómentes legyen). Teszünk bele borsot és egy kupaknyi ecetet is. Ha megfőtt a krumpli, rottyanjon még egyet a főzelék, és ha elkészült, apróra vágott snidlinget is adjunk hozzá.
Apró szemű krumpliból gusztusosabb :)
Ha túl híg, még egy kis lisztet adhatunk hozzá, vigyázzunk, nehogy becsomósodjon!
Ha túl sűrű, még tehetünk hozzá vizet, tejfölt.
Kellemesen savanykás, én így szeretem, nem a magyaros paprikás típusút!
Jó étvágyat! :)
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2010. jún. 9. 12:30
Az anyu-féle tejfeles krumplifőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.