Anyu-féle tárkonyos krumplileves recept
Az Anyu-féle tárkonyos krumplileves hozzávalói:krumpli
bacon(darabolt a legjobb)
virsli
babérlevél
hagyma
fokhagyma
tejföl
liszt
olaj
tárkony
só
bors
petrezselyem
leveskocka
ecet (vagy tárkonyos ecet)
Az Anyu-féle tárkonyos krumplileves elkészítési módja:
A karikára (vagy kockákra) vágott krumplit feltesszük sós vízbe főni. Olajon megpirítjuk a bacont és a virslikarikákat, majd kiszedjük őket. Az olajban megdínszteljük az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát. (pici vizet, sót tehetünk a hagymára, akkor jobban megfő, és nem lesz hagymadarabos a leves - ha netán nem sikerült elég apróra vágnunk). Teszünk bele babérlevelet. Tejfölös habarást készítünk. (liszt + tejföl), hozzáadjuk a leveshez a többivel együtt. Teszünk hozzá még petrezselymet, sót, borsot, tárkonyt, esetleg leveskockát. A végén visszatesszük a pirított bacont és virslit. Pici tárkonyos ecettel még savanyíthatjuk.
Állítólag a krumpli minden formában tejszaporító, ezért szoptatós anyukaként az egyik kedvenc levesem!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2010. jún. 3. 22:20
Az anyu-féle tárkonyos krumplileves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.