Áfonyás zableves recept
Az Áfonyás zableves hozzávalói:6 személyre
» 750 g friss fekete áfonya
» 6 dl víz
» 150 g méz
» 3 ek. zabpehely
» 300 g natúr joghurt
» csipetnyi só
» A díszítéshez:
» mentalevél
Az Áfonyás zableves elkészítési módja:
Az áfonyákat megmossuk, pár szemet pedig elteszünk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a mézet és 10 percig takarékon pároljuk. A zabpelyhet megturmixoljuk és beledolgozzuk a joghurtot, sóval ízesítjük, majd hozzákeverünk egy kis áfonyalevet. A keveréket hozzáadjuk a leveshez és 10 perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor mentalevelet és áfonyadarabokat szórunk a tetejére.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. jún. 3. 15:53
Az Áfonyás zableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.