Túró Rudi piskóta rolád recept
A Túró Rudi piskóta rolád hozzávalói:Piskótához:
• 4 tojás
• 8 dkg cukor
• 8 dkg liszt
• fél cs sütőpor
• 2 dkg kakaópor
• 2-3 dl víz
Krémhez:
• 20 dkg túró
• 15 dkg porcukor
• 20 dkg mascarpone
• 1 citrom héja
• 1 cs vaníliás cukor
• 1 levél zselatinlap
Bevonáshoz:
• 25 dkg fehér marcipán
• 15 dkg piros marcipán
A Túró Rudi piskóta rolád elkészítési módja:
1. A piskóta hozzávalóiból süssünk egy vékony piskótalapot. Tekerjük fel a papírral együtt, mintha roládot készítenénk, és hagyjuk kihűlni. 2. A túrót a tekerős passzírozón törjük át, majd a többi elemmel össze robotoljuk. 3. A püspökkenyér formát kibéleljük folpackkal, és beletesszük a "roládot". 4. A túrókrémmel úgy töltjük meg, hogy a tészta vége csak összeérjen. A túllógó folpackkal lezárjuk, és mehet a hűtőbe másnapig szokni az új formáját. Egy kicsi krémet félreteszünk a folytatáshoz. 5. Másnap a tálaló tálra borítjuk a tortát úgy, hogy a szélek felül legyenek, és lehelet vékonyan megkenjük a maradék krémmel. 6. 2 nylon között nyújtjuk méretre a fehér marcipánt, majd befedjük a tortát. (Nyugodtabb voltam, hogy a marcipán is összefogja a piskótát, és véletlenül sem szökik ki alul.) 7. A piros marcipánt is 2 nylon között nyújtjuk ki, és a linzerforma közepével szaggatjuk ki a pöttyöket. A piros marcipántáblát dekorceruzával írjuk meg.
sütési hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. jún. 1. 12:05
A túró rudi piskóta rolád elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.