Sakk-matt szelet recept
120 perc
A Sakk-matt szelet hozzávalói:
Sárga tésztához:16 dkg rama, 16 dkg porcukor, 1 cs. van.cukor, reszelt citromhéj, 3 tojás, 12 dkg liszt,késhegynyi sütőpor
Barna tésztához:16 dkg rama, 16 dkg porcukor, 1 cs. van.cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 2 dkg kakaópor
Töltelékhez: 30 dkg sárgabarack lekvár
Csokimáz: 20 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaó, 6 dkg rama, 3 evőkanál víz
A Sakk-matt szelet elkészítési módja:
A sárga tésztához a puha vajat,a porcukrot, a van.cukrot habosra keverjük,majd hozzá a tojás sárgája.A lisztet elkeverem a sütőporral, majd ezt is hozzáadom,majd óvatosan bele a felvert tojásfehérje.Margarinos, lisztes tepsiben kisütöm.Ugyanígy készül a barna is.Kihűlés után mind2 tésztát hosszában kettévágom,majd a lapokat lekvárral összeragasztom, sárgára a barna.Az így kapott sütit kb.1 órára félkilós súllyal lesúlyozom.A nehezéket levéve a sütit keresztben kb. 1,5 cm-s szeletekre vágom.Ezeket váltakozva( sárgára kakaós rész kerüljön) lekvárral hosszában egymásra rakjuk.4 szeletből lesz 1 rúd.A kész rudakat csokival bevonjuk.Hűtőben dermesztem,majd éles késsel szeletelem fel. Gyönyörű mutatós süti, olyan mint egy sakktábla.
nehéz elkészíteni de megéri mert nagyon finom és mutatós.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mano88, 2010. máj. 31. 17:05
A sakk-matt szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.