Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes őzgerinc recept

Meggyes őzgerinc recept

A Meggyes őzgerinc hozzávalói:
Hozzávalók 1 nagy formához:

25 dkg meggybefőtt leve nélkül (vagy fagyasztott),
2 tojás,
3 evőkanál finomliszt,
2 evőkanál tej,
5 dkg margarin,
3 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg, késhegynyi reszelt citromhéj,
csipetnyi só,
vaj vagy margarin és liszt a formához


A Meggyes őzgerinc elkészítési módja:
A meggybefőtt levét lecsöpögtetem, és kimagozom. Ha fagyos, hagyom teljesen felolvadni, és utána csöpögtetem le. Egy nagy őzgerinc formát vajjal vastagon kikenek és liszttel behintem. Rövid időre a hűtőszekrénybe teszem, hogy a vajas liszt megdermedjen rajta. Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. Ezután beleszórom a fűszereket, apránként belekeverem a lisztet és a tejet, majd addig keverem, amíg az egész habos, egynemű masszává nem válik. Végül belecsorgatom az olvasztott, de már nem forró margarint, és a masszát a jó hideg formába simítom. Ezután a meggyet egyenletesen rászórom, ami kissé belesüllyed. Előmelegített, forró sütőbe téve közepes lángon kb. 40 percig sütöm. Csak annyira csukom be a sütő ajtaját, hogy egy hurkapálca közé férjen, így a gőz eltávozhat a sütőtérből. Közepes lángon addig sütöm, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad a massza. Ha a teteje az átsülés előtt barnul, akkor vagy egy papírlapot, vagy alufólia lapot borítok rá. A megsült tésztát deszkára borítom, de csak akkor vágom fel, ha teljesen kihűlt. Felszeletelem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook