Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejszínhabos banán-álom recept

Tejszínhabos banán-álom recept

A Tejszínhabos banán-álom hozzávalói:
Hozzávalók (kb 2 adaghoz)

A desszerthez:
2 db banán
100 g főtt, áttört gesztenye Ha esetleg nincs kéznél eredeti gesztenye, fagyasztott, natúr gesztenyepürével is helyettesíthejük.
60 g puha vaj
40 g porcukor
1 evőkanál barnarum

A díszítéshez:
kb 1 dl tejszínhab
friss gyümölcs


A Tejszínhabos banán-álom elkészítési módja:
Egy tálba tesszük a már előzőleg megfőzött, tisztított, áttört gesztenyét (vagy fagyasztott gesztenyepürét, ez esetben ezt ki kell olvasztani). Hozzátesszük a puha vajat, a porcukrot és a rumot, majd jól elkeverjük az összetevőket. A banánokat meghámozzuk, majd mindkettőt hosszában félbevágjuk. Egy kiskanállal kikaparjuk a banánok belsejét, és hozzátesszük a gesztenyepüréhez, jól elkeverjük benne. A kész masszával megtöltjük a banánok belsejét. Addig töltjük őket, míg az összes püré el nem fogy. Ezután visszahelyezzük a banánok tetejét és kicsit összenyomjuk. Habbáverjük a díszítésül szolgáló tejszínt. A tejszínhabbal bevonjuk a banánok tetejét, majd díszítjük, ezt követően rövid időre hűtőbe helyezhetjük, de hűtés nélkül is finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejszínhabos banán-álom elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook