Tejszínhabos banán-álom recept
A Tejszínhabos banán-álom hozzávalói:Hozzávalók (kb 2 adaghoz)
A desszerthez:
2 db banán
100 g főtt, áttört gesztenye Ha esetleg nincs kéznél eredeti gesztenye, fagyasztott, natúr gesztenyepürével is helyettesíthejük.
60 g puha vaj
40 g porcukor
1 evőkanál barnarum
A díszítéshez:
kb 1 dl tejszínhab
friss gyümölcs
A Tejszínhabos banán-álom elkészítési módja:
Egy tálba tesszük a már előzőleg megfőzött, tisztított, áttört gesztenyét (vagy fagyasztott gesztenyepürét, ez esetben ezt ki kell olvasztani). Hozzátesszük a puha vajat, a porcukrot és a rumot, majd jól elkeverjük az összetevőket. A banánokat meghámozzuk, majd mindkettőt hosszában félbevágjuk. Egy kiskanállal kikaparjuk a banánok belsejét, és hozzátesszük a gesztenyepüréhez, jól elkeverjük benne. A kész masszával megtöltjük a banánok belsejét. Addig töltjük őket, míg az összes püré el nem fogy. Ezután visszahelyezzük a banánok tetejét és kicsit összenyomjuk. Habbáverjük a díszítésül szolgáló tejszínt. A tejszínhabbal bevonjuk a banánok tetejét, majd díszítjük, ezt követően rövid időre hűtőbe helyezhetjük, de hűtés nélkül is finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. aug. 6. 21:04
A tejszínhabos banán-álom elkészítési módja és hozzávalói.